Öğrenciler İçin Nasıl Doldurulur?

Mevlana Değişim Programı Öğrenciler için Hareket Planı Açıklaması

BAŞVURU KOŞULLARI

• Ön lisans ve lisans öğrencilerinden başvuru tarihi itibariyle 2,50/4,00 not ortalamasına sahip olanlar

• Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden başvuru tarihi itibariyle 3,00/4,00 not ortalamasına sahip olanlar

• Lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfını tamamlamış ve kendi bölümünde en az 1. sınıfta olanlar Mevlana Değişim Programı’na başvurabilirler.

BAŞVURU SÜRECİ

Başvuru koşullarını karşılayan öğrenciler öncelikle mevlana.adiyaman.edu.tr web adresinden bölümlerinin anlaşmalı olduğu üniversiteleri ve kontenjanları kontrol edecekler ve yalnızca protokol

yapılan yurt dışı üniversiteler için başvuru yapabileceklerdir.

Başvuru yapacak öğrenciler ilan edilen tarihler arasında aşağıdaki form ve evrakları Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim etmek yoluyla başvuru yapabilirler:

Not:

•          Aday Öğrenci Formu doldurulurken 2 (iki) üniversite tercihi yapılacaktır. Ayrıca öğrencinin iletişim bilgilerinin doğru ve güncel olması büyük önem taşımaktadır.
  •          Dil bölümleri dışındaki bölümlerden başvuran öğrenciler ilan edilecek tarihte üniversitemizde yapılacak olan yabancı dil sınavına gireceklerdir.
  • Öğrenciler en fazla 1 dönem Mevlana Değişim Programından faydalanabilirler.

SEÇİM SÜRECİ

Başvurusu alınan öğrencilerin Mevlana Değişim puanı şu esasa göre hesaplanır:

GANO %50 + DİL PUANI %50 = MEVLANA PUANI

Mevlana puanı hesaplanan öğrenciler bölümleri dahilinde puanlarına göre sıralanır ve gitmeye hak kazanan öğrenciler belirlenerek web sitemizden yayınlanarak duyurulur. Aynı üniversiteye kontenjan fazlası başvuru olursa seçim hakkı Mevlana ofisinde saklıdır.

SEÇİLDİKTEN  SONRA

•          Mevlana Değişim Programına katılmak için başvuran öğrencilerden seçilenler, programa katılmayacaklarsa ilan edilecek tarihe kadar Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne FERAGAT DİLEKÇESİ verirler.(Örnek için Tıklayınız)

•          Programa katılacak öğrenciler aşağıda sıralanan form ve belgeleri eksiksiz olarak Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim ederler:

Öğrenim Protokolü (eksiksiz doldurulmuş ve gerekli imzalarla birlikte 3 NÜSHA)(ÖRNEK İÇİN TIKLAYINIZ)

•          Öğrenci Başvuru Formu (eksiksiz doldurulmuş ve gerekli imzalarla birlikte)                  (ÖRNEK İÇİN TIKLAYINIZ)

•          Öğrenci Yükümlülük Sözleşmesi (eksiksiz doldurulmuş ve gerekli imzalarla birlikte)      (ÖRNEK İÇİN TIKLAYINIZ)

•          Nüfus cüzdanı fotokopisi

•          Öğrencinin karşı kuruma kabul edildiğini gösteren belge üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne ulaştıktan sonra yurt dışı çıkış için hazırlıklara başlanır.

GİTTİKTEN SONRA

•          Mevlana Değişim Öğrencisi olarak karşı kurumda öğrenim görmeye başlayan öğrenci, öğrenim protokolünde çeşitli nedenlerle yapılacak olan değişiklikleri gittiği kurumda eğitim öğretimin başlamasından sonra en geç 30 gün içinde yapar ve ilgili belge gerekli imzalarla birlikte karşı kurum tarafından üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne gönderilir.

•          Değişim sürecini tamamlayan öğrencinin, Türkiye’ye dönmeden önce öğrenim gördüğü kurumdan Katılım Belgesi ve transkript alması gerekmektedir.

KATILIM BELGESİ ÖRNEĞİ

DÖNDÜKTEN SONRA

•          Mevlana Değişim Programını tamamlayarak Türkiye’ye dönen öğrenci, aşağıda belirtilen belgeleri en kısa sürede üniversitemiz Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim eder:

1) Katılım Belgesi(YUKARIDA ÖRNEĞİ VERİLDİ)

2) Transkript

3) Seyahat Belgeleri (pasaport giriş-çıkış sayfaları fotokopisi)

A)   PASAPORT ÖRNEĞİ (ÖRNEK İÇİN TIKLAYINIZ )

B)   UÇUŞ KARTLARI 1-2-3-4

C)  UÇUŞ BİLETLERİ (ÖRNEK İÇİN TIKLAYINIZ)

BİLETLERİN SIRAYLA GİTTİĞİ YERLERİ BELİRTİR ŞEKİLDE OLMASI GEREKİR.

4) Öğrenci Nihai Raporu (ÖRNEK İÇİN TIKLAYINIZ)

BURS ÖDEMELERİ

•          Öğrenci yurt dışına çıkışıyla ilgili işlemlere başlayıp gidiş biletini Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne ibraz ettiğinde aylık bursunun %70’i aylıklar halinde ödenmeye başlanır.

•          Öğrenci yurda döndükten sonra gerekli belgeleri Mevlana Kurum Koordinatörlüğü’ne teslim eder ve öğrencinin transkriptindeki başarı durumuna göre geri kalan %30 burs ödemesi yapılır.