MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BURSA TOPLANTISI

21.12.2015

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından düzenlenen Mevlana ve Farabi Akademik Değişim Programları’nın 9. su, Uludağ Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Bursa’da gerçekleştirildi. Açılış konuşmalarının ardından YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Mandal ‘Küresel Eğilimler Yükseköğretim Ekosistemimizin Değerlenmesi Yeni Açılımlar’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. YÖK’ün artık yeni bir strateji içerisine girdiğine işaret eden Prof. Dr. Hasan Mandal, Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak bu son toplantının bir sonraki aşamasının Ankara’da tüm rektörlerin katılımı ile gerçekleştirileceği bilgisini verdi. Mandal, “YÖK, bu konuyu çok önemsiyor. Bir sonraki aşamada Ankara’da tüm rektörlerin katılımı ile bir toplantı yapılacak. O açıdan bugün burada yapılacak toplantı bizim için farklı bir açıdan büyük önem taşıyor. Geçmişte değişim programları, öğrencilerin geldiği, gittiği, sayılarının arttırılmasının öneminin konuşulduğu ancak odak noktasına geldiğinde gönüllülük esasında yürütülen bir çalışma olarak devam etti. Bugün ise üniversitelerin artık tamamen konuya odaklanacakları hale gelmeleri için çalışmalar yürütülüyor. YÖK’ün içinde artık bu konuyla ilgili bir birim var. Yeni YÖK’te bu konuyla ilgilenen ve direk bu konu için çalışan bir birim olacak. Aynı birimin üniversiteler içerisinde de olması ve çalışmalar yürütmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.