Mevlana Değişim Programı-Pak-Türk 2017 Proje Başvuruları Başlamıştır.

5.7.2017

Pak-Türk 2017 Proje Başvuruları Başlamıştır (23.06.2017)

2017-2018 eğitim öğretim yılında Pakistan ile Türkiye arasında, lisansüstü eğitim gören öğrenci ve öğretim elemanı hareketliliğini esas alan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı başlatılması 13.04.2017 tarihli Yürütme Kurulu Kararı ile uygun görülmüştür.

Dağıtımlı yazı ve Çağrı metni için tıklayınız.

• Proje yürütücüleri tarafından, Pakistan'daki yükseköğretim kurumları ile gerçekleştirilmesi planlanan proje başvurularının,31.08.2017 tarihi mesai bitimine kadar  https://yoksis.yok.gov.tr üzerinden girişlerinin yapılması; başvuru çıktılarının ise üniversiteniz Mevlana Koordinatörlüğü aracılığıyla rektör imzalı üst yazı ekinde Başkanlığımıza iletilmesi gerekmektedir.

• Pak-Türk Programı kapsamında yapılacak başvurularda Proje ortağı olarak düşünülen Pakistan Üniversitesi ile Üniversitemizin Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamış olması gerekmektedir.

PROJE YAPILABİLECEK ALANLAR:

- Smart Transportation Systems

- Material Science

- Sustainable Environmental Technologies

- Food Technologies

- Energy Technologies

- Robots And Smart Systems

• PROJE EKİBİNDE;
  1. En az 1 Giden Öğretim Elemanı (en az 15 gün)
  2. En az 1 Gelen Öğretim Elemanı (en az 15 gün)
  3. En az 1 Gelen ya da Giden lisans üstü (yüksek lisans ya da doktora) Öğrencisi (1 dönem ya da 2 dönem) olmak zorundadır. Projeye Araştırma Görevlisi öğretim elemanı olarak eklenemez.

• Pak-Türk 2017 Proje başvurusu yapacak Proje Yürütücüsü Öğretim Elemanlarının en geç 31 Ağustos 2017 tarihi mesai bitimine kadar https://yoksis.yok.gov.tr adresinden kendi YÖKSİS sistemlerinden "Genel İşlemler" menüsünden "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinden, Başvurularım, +Yeni Başvuru butonundan istenen veri girişlerini eksiksiz yapmaları gerekmektedir. Başvuruların çıktısı Üniversitemiz Mevlana Koordinatörlüğü tarafından YÖKSİS sisteminden alınıp Rektör imzalı üst yazı ile YÖK Başkanlığına iletilecektir.

Başvuru sırasında karşılaşabileceğiniz sorunlarız/sorularınızı aşağıdaki e-postalara bildirebilirsiniz:

Esra Ebru Mavi: esra.mavi@yok.gov.tr

Emre Ceviz: emre.ceviz@yok.gov.tr