Mevlana Değişim Programı 2018-2019 Eğitim yılı Öğrenci Başvuruları

26 Şubat- 07 Mart 2018

Yabancı Dil Sınavları

09 Mart 2018

Mevlana Değişim Programı Kapsamında yapılacak olan 2018-2019 öğretim yılı başvurularını lütfen şahsen başvuru yapınız.

Programa Başvuracak Öğrencilerimiz İçin Başvuru Belgeleri ve Detayları

1- Aday Öğrenci Başvuru Formu  (2 adet) (Formu bilgisayar ortamında doldurup, çıktısını alınız. (Form için yazıya tıklayınız)

2- 2 adet vesikalık fotoğraf

3- Transkript (2 adet) (1 Türkçe, 1 İngilizce)

4- Nüfus cüzdanı fotokopisi (1 adet)

Anlaşmalı Üniversiteler ve Bölümleri için Tıklayınız. (LÜTFEN BAŞVURULARIN BAŞLAMA SÜRESİNE KADAR GÜNCELLEMELERİ KONTROL EDİNİZ.)

Yabancı Dil Sınavına da Başvuracak Öğrencilerimiz İçin;

1-Mevlana Değişim Programı Öğrenci Hareketliliği için Yabancı Dil Sınavları  09 Mart 2018 Cuma günü gerçekleştirilecektir:

Rusça, Arapça, İngilizce Sınavına girecekler için sınav Saat:10.00’da yapılacaktır.

2-Tercih edilen kurumda öğrenim dili Türkçe ise, adayın o tercihi için transkriptinde bulunan Türk Dili ders notu kullanılacaktır.

3-Adayın Mevlana başvurusunun geçerli sayılabilmesi için aday minimum 50 puan almalıdır.

4-Yabancı Dil Sınavları Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü, Arapça Öğretmenliği ve Turizm Fakültesi tarafından yapılacaktır.

5- Yabancı dil sınavına girip yeterlilik düzeyinin altında yabancı dil puanı alan öğrencilerin başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

Değerlendirme Kriterleri:

%50 Transkript Not + %25 Yazılı Sınav Puanı + %25 Sözlü Sınav Puanı = 100 Puan

ÖNEMLİ NOT:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 24.01.2018 tarihli Yürütme Kurulu Toplantısında, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için bazı koşullar kapsamında öğretim elemanı ve öğrenci değişimi gerçekleştirilmesini uygun görmüştür. Bu karara göre, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için bazı ülkeler ve alanlar Mevlana Değişim Programı kapsamından çıkarılmıştır.

Başvuru yaparken bu kriterleri dikkate almanız gerekmektedir.

Karar için tıklayınız.

Ofisimiz Mediko Sosyal Binası’ndadır.