2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Çağrısı

27.2.2017

2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Mevlana Proje

23.08.2011 tarih ve 28034 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ‘Mevlana Değişim Programına İlişkin Yönetmelik" kapsamında Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı'nın 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanmasına ilişkin kriterler Yürütme Kurulu'nun 22.02.2017 tarihli toplantısında uygun bulunmuştur.

*YÖK Başkanlığınca Proje Tabanlı Mevlana Değişim Programı kapsamında 2017-2018 akademik yılı için başvurular başlamıştır. Proje önerisi yapacak Akademik Personelin Yöksis üzerinden kendi şifreleri ile yapılacak başvuruların çıktısını 31 Mart 2017 tarihinden önce (24 Mart tavsiye edilir) Uluslararası İlişkiler Ofisine teslim gerekmektedir.

*Yöksis/Genel İşlemler/Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı butonundan Proje Önerisi için girişler yapılabilecektir.

*Tüm proje önerisi başvuruları koordinatörlüğümüz tarafından YÖK Başkanlığına Rektörlük Makamı üst yazısı ile iletilecektir.

*Bu sebeple proje önerisi yapan tüm akademisyenlerimizin Yöksis üzerinden girişlerini yaptıktan sonra koordinatörlüğümüze Yöksis üzerinden yaptıkları öneri başvurularının çıktısını imzaladıktan sonra ulaştırmaları gerekmektedir.

*Proje Ortağı olabilecek üniversiteler Yöksiste başvuru esnasında çıkacaktır.

*Proje ortağı olacak üniversite ile Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşmamız olması gerekmektedir. Mevlana Değişim Programı kapsamında bir üniversite ile anlaşma yapabilmek için öncelikli olarak Yök Başkanlığından ilgili üniversitenin tanınıp tanınmadığının Rektörlük üst yazısı ile YÖK Başkanlığına iletilmesi ve akabinde ilgili üniversitenin tanınırlığına dair yazının YÖK Başkanlığından gelmesi beklenir. Bu yazı geldikten sonra iki üniversite arasında Rektörlerin imzalayacağı anlaşma metinlerinin kurumumuza iletilmesi gerekecektir. Bahsi geçen süreç postada yaşanabilecek aksilikleri göze almaksızın en az 2 aydır. Bu sebeple yeni bir üniversite ile anlaşma imzalanması durumunda Proje önerisi başvurusu yetişmeyeceğinden proje önerileriniz için seçeceğiniz ortağı mevcut anlaşmalı olduğumuz üniversiteler arasından seçmenizi öneririz.

---Aşağıda yer alan linkte YÖK Başkanlığına ait duyuru yer almaktadır.

---Proje süresinin toplamda 1 yıl olarak belirtilmesi tavsiye edilmektedir.

---Projeye sadece Öğretim üyeleri katılabilmektedir.

---Proje kapsamında gelen ve giden öğretim elemanlarının ortağı ülkeye en az 14 gün en fazla 90 gün gitmeleri gerekmektedir. ( Proje süresince 1 akademisyenin gideceği sürelerdir)

---Proje kapsamında gelen/giden öğrenci olması gerekmektedir ve öğrencilerin en az bir dönem en çok iki dönem ortak üniversitede bulunmaları gerekecektir.

• Örnek Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Türkçe Başvuru Formu için tıklayınız.
  • Örnek Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi İngilizce Başvuru Formu için tıklayınız.
  • (ÖNEMLİ NOT: Form bilgi amaçlıdır. Formun girişinin sistem üzerinden gerçekleştirilerek çıktısının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığı ile üst yazı ekinde iletilmesi gerekmektedir.)
  • 100 Öncelikli Tematik Alan Türkçe için tıklayınız.

Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının, https://yoksis.yok.gov.tr adresinden başvuru yapması; sistem üzerinden girişleri eksiksiz yapılan başvuru form çıktılarının Mevlana Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ: Rektörlük üst yazı ekinde iletilmeyen Proje başvuruları kesinlikle işleme alınmayacaktır.

BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN

Duyurumuzda bulunan Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu bilgi amaçlıdır. Formun girişlerinin sistem üzerinden gerçekleştirilmesi ve sonra çıktısının  Mevlana Koordinatörlüğü TARAFINDAN üst yazı ile kurumumuza iletilmesi gerekmektedir.)

1. Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı kapsamında Proje Başvurusu yapmak isteyen öğretim elemanlarının "YÖKSİS" üzerinden kendi şifreleri ile açılan ekranda "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı" sekmesinde "Proje Tabanlı Uluslararası Değişim Programı Proje Önerisi Başvuru Formu"nda istenen verilerin girişlerini eksiksiz yapmaları;

2. Başvuru Formunun eksiksiz doldurulmasının ardından Formun çıktısının alınarak Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü ve Rektörlük aracılığı ile üst yazı ekinde iletilmesi gerekmektedir.

Telefon:

Eposta: mevlana@yok.gov.tr