2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

2017-2018 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Başvuruları

13 Şubat-3 Mart 2017

1-Genel Bilgi:

Yurt içinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini gerçekleştirmeyi amaçlayan “Mevlana Değişim Programı” Öğrenci değişimi başvuruları 13 Şubat -3 Mart 2017 tarihleri arasında alınacaktır.

* Alttan dersi var olan kişilerde programdan faydalanabilir.

* Ders veya dönem kaybı gibi bir sorun yoktur.

* Öğrenci burslu bir şekilde dönemini bitirmektedir...

2-Öğrenci Başvuru Kriterleri

Mevlana Değişim Programı Öğrencisi olmak için temel koşullar birkaç başlık altında toplanabilir:

- Öğrencinin, örgün eğitim verilen yükseköğretim programlarında kayıtlı ön lisans, lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olması,

- Ön lisans ve lisans öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 2,5 (iki buçuk) olması,

- Yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin genel akademik not ortalamasının 4 (dört) üzerinden en az 3 (üç) olması.

%50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

3-Öğrenci başvurularına ilişkin özel şartlar:

- Ön lisans ve lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemlerinde bulunan yüksek lisans ve doktora öğrencileri, esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan faydalanamazlar.

- Tıp Fakültesi'nin 6. sınıf (intern) öğrencileri programdan faydalanamazlar.

- Diğer başvuru koşullarını sağlaması durumunda öğrencinin alttan dersinin olması başvurusuna engel değildir.

- Mevlana Değişim Programı kapsamında yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarına gidecek öğrenciler, kabul edildikleri ülkelerin vatandaşı olamazlar.

Mevlana Değişim Programı Anlaşmalar (tıklayınız) bölümler için Lütfen Mevlana Değişim Ofisi ile iletişime geçiniz.

4-Öğrenci başvuruları için gerekli evraklar:

1 - Giden öğrenci başvuru formu (BİLGİSAYAR ORTAMINDA DOLDURULMASI GEREKMEKTEDİR.)

2 - Başvuru esnasında öğrencilerden bir adet FOTOĞRAF ve yeni tarihli ingilizce ve Türkçe transkript belgesi istenecektir.

Öğrencilerin en geç 3 Mart Cuma günü Saat 17:00'e kadar başvuru formunu Mevlana Değişim Ofisi'ne  teslim etmeleri gerekmektedir.

- Değerlendirme ve seçim aşamasında kullanılacak kriterler öğrencilerin not ortalaması ve dil puanı olmakla birlikte bunların ağırlığı program kuralları gereği:   %50 dil puanı + %50 not ortalamasıdır.

5-Mevlana Sınav Tarihleri ve Yeri:

Yabancı dil sınav tarihleri Mevlana Değişim Programı web sayfasında duyurulacaktır.      http://mevlana.adiyaman.edu.tr/TR

Öğretim Elemanı Başvuruları

Mevlana Değişim Programı kapsamında Giden Öğretim Elemanı Hareketliliği 2015-2016 Akademik Yılı’ndan itibaren YÖK tarafından bir sonraki karara kadar MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROJE ile devam etmektedir. Proje başvuruları en kısa süre içerisinde ilan edilecektir.

Detaylı Bilgi için : 2493 (Dahili)